Články

Gaiwan, známy aj ako zhong (čo znamená "miska s pokrievkou"), je tradičná čínska čajová nádoba, ktorá sa používa už od dynastie Ming (1368–1644). Skladá sa z troch častí: širokej misky, pokrievky a tanierika, na ktorom sa miska umiestňuje. Tento dizajn umožňuje presné ovládanie teploty, extrakcie chuti a arómy čaju, čo ho robí ideálnym pre...

Sencha je jedným z najobľúbenejších a najznámejších druhov zeleného čaju v Japonsku a vo svete. Tento čaj má jemnú, osviežujúcu chuť s trávovými a morskými tónmi, čo je charakteristické pre japonské čaje. V tomto článku sa pozrieme na jeho pôvod, proces výroby, zdravotné účinky a rôzne spôsoby prípravy.

Gyokuro patrí medzi najcennejšie japonské zelené čaje, známy svojou jemnou, plnou chuťou a smaragdovo zeleným nálevom. Tento vzácny čaj, ktorého názov znamená "Jadeitová rosa", predstavuje pravú esenciu japonského čajového umenia. Pozrime sa na jeho históriu, pestovanie a zdravotné účinky, ktoré z neho robia poklad medzi zelenými čajmi.

Práca s životnou energiou je široká téma a existuje mnoho rôznych techník a prístupov. Tu je niekoľko účinných techník, ktoré môžete skúsiť:

Pu-erh je pestovaný hlavne v čínskej preslávenej čajovej provincii Yunnan. Pu-erh sa vyrába skoro výhradne z veľkých listov čajovníka. Celkovo to je čaj ktorý vytvára neustále dohady a ošiaľ medzi čajomilcami či už je to kôli spracovaniu, zdravotným účinkom, správnemu skladovaniu a zreniu, alebo pravosti, pretože je to zároveň jeden z najviac...

Dokument Českého výboru pre UNICEF o osudoch detí žijúcich za múrmi kláštora v Butáne. UNICEF tu pomáha zabepečovať pitnú vodu, hygienické a zdravotnícke potreby, ale aj stravu. Takisto sa usilujeme o zaistenie prístupu k vzdelávaniu, ochranou detských mníchov pre násilím, telesnými trestami a všetkými formami zneužívania. Súčasne rozvíjame osvetu...