Gaiwan, známy aj ako zhong (čo znamená "miska s pokrievkou"), je tradičná čínska čajová nádoba, ktorá sa používa už od dynastie Ming (1368–1644). Skladá sa z troch častí: širokej misky, pokrievky a tanierika, na ktorom sa miska umiestňuje. Tento dizajn umožňuje presné ovládanie teploty, extrakcie chuti a arómy čaju, čo ho robí ideálnym pre...
ROZHOVORY / DISKUSIE
Vložte svoj text
Sencha: Klasika medzi japonskými čajmi
07.11.2024
Sencha je jedným z najobľúbenejších a najznámejších druhov zeleného čaju v Japonsku a vo svete. Tento čaj má jemnú, osviežujúcu chuť s trávovými a morskými tónmi, čo je charakteristické pre japonské čaje. V tomto článku sa pozrieme na jeho pôvod, proces výroby, zdravotné účinky a rôzne spôsoby prípravy.
Rooibos - poklad z Južnej Afriky
07.11.2024
Rooibos: Červený poklad z Južnej Afriky